19 noiembrie 2010

Lucrurile cu adevarat importante sunt invizibile ochilor

Ce conteaza pentru societate: cum arata un om, cum se imbraca, ce masina are. Atat! Imaginea nu consta in ceea ce spui, in opiniile pe care le emiti, ci in hainele pe care le ai pe tine. Poti sa fii bata si sa spui numai aberatii. Importanta ti-o da un rahat de carpa.
Mi-e tot mai scarba de superficialitatea erei nostre. Si incep sa cred ca cei pentru care nu conteaza cum se imbraca si daca are o masina straina omul de langa au ajuns sa se adune in grupuri din ce in ce mai mici si sa se ascunda, asteptand vremuri mai bune. Dar nu vor veni. Cel putin nu pentru romani.
Aici din ce in ce mai multe tinere nu vor decat sa se imbrace cat mai bine si sa se aranjeze pentru ca intr-o zi un barbat cu bani si la fel de slab intelectual sa le vada in sfarsit non-valoarea si sa le transforme in "femei implinite", adica sa le faca un copil (doi, trei...) si sa aiba ce manca si ce imbraca pentru tot restul vietii lor. Viata prin care au trecut ca prin branza.
Tinerii nu mai viseaza la lucruri marete, vor doar bani, masini, o viata cat mai simpla, nu-i intereseaza lucrurile cu adevarat importante. Saint-Exupery avea dreptate, lucrurile esentiale sunt invizibile ochilor Iar de simtit nici nu se pune problema. Totusi este trist in lume...

Un comentariu:

Anonim spunea...

"Tinerii nu mai viseaza la lucruri marete, vor doar bani, masini, o viata cat mai simpla, nu-i intereseaza lucrurile cu adevarat importante."
TU CE VISEZI?

"Totusi este trist in lume... "
CE LEGATURA ARE CU TEXTUL? DE CE SA FIE TRIST?