22 decembrie 2010

Ce e mai frumos si mai frumos de Craciun

Iubesc, ca orice roman autentic, aceasta  sarbatoare din mai multe motive. Si tin sa precizez ca nu intra in discutie semnificatia pur religioasa!
1. Iubesc Craciunul pentru milioanele de porci sacrificati si mancati intr-o singura zi. Cred ca suntem singurul popor capabil sa devoreze absolut tot de la un animal de 100 de kile intr-o singura zi!!!! Bai, pana si coada?
2. Iubesc Craciunul pentru spiritul pe care il induce oamenilor. Cu totii suntem mai buni si mai iubitori. Cu totii am da ceva cuiva (pana si mie parca imi vine sa dau un leu cersetorilor iar eu nu fac asta). Ca in restul anului nu facem niciun gest de omenie ma determina cu atat mai mult sa iubesc aceasta sarbatoare si ipocrizia care iese la suprafata in doar cateva zile.
3. Iubesc Craciunul pentru ca e un motiv in plus sa ne calcam in picioare si sa ne injuram la cozile de la hipermarketuri. Toti vor carne, toti au parte de multa carne in frigidere, obtinuta prin diverse metode.
4. Iubesc Craciunul pentru stirile standard pe care televiziunile le difuzeaza an de an, folosind aceleasi texte, aceleasi imagini, aceeasi reporteri, aceeasi bolnavi, aceeasi politcieni, aceeasi, aceleasi, aceiasi...Am uitat ceva?
5. Iubesc Craciunul! Cum sa nu-l iubesc?

Niciun comentariu: